"> Terrier Huset Gustav og Ottos hjemmeside">
Norfolk Fakta
Copyright Terrier Huset    Webmaster jan@terrierhuset.com
Select Language
Norfolk terrier (FCI #272) er en av de minste terrierne, og ble anerkjent som en egen hunderase i 1964. Dette er en liten og robust hund, som kjennetegnes ved at den er utrolig pigg, uredd og vennlig.

Historie:
Opprinnelig stammer den fra små rødlige eller black-and-tan fargede terriere som fantes i sørøst England, Storbritannia, på 1900-tallet. I denne stammen ble det blandet inn flere forskjellige terriere. Krysning av Dandie terrier, glatthåret Fox terrier, Yorkshire terrier, irsk terrier, Staffordshire bull terrier og Bedlington terrier, har gitt oss Norwich/Norfolk terrieren, slik vi kjenner den i dag. I 1932 ble stammen anerkjent som Norwich terrier av The Kennel Club. Norfolk terrier har samme bakgrunn som Norwich terrier, men i 1957 ble det søkt om å opprette et eget register for henholdsvis hengende og stående ører, hvor Norfolk terrieren var «hengeøret variant».


I dag:
Norfolk terrier har blitt en veldig populær rase og ventetiden på å få valp er lang. I 2007, ble det registrert 15 nye Norfolk terriere i NKKs register.


Bruksområdet:
En Noffe er en kvikk hund, som krever en eier som aktiv og har tid til å trene sammen med sin hund. Norfolk terrier, som er en gammel jeger, er en god rase for å trene lydighet, agility og spor, pluss at den tåler mange times tur.


Rasestandard:
Karakteristikk:
Rask, livlig, årvåken, selskapelig, uredd og lojal. Aldri aggressiv.


Hode: Skallen er bred og svakt hvelvet, god bredde mellom ørene. Snutepartiet kileformet og kraftig, snutelengden noe mindre enn halve skallens lengde, stoppen godt markert.

Øyne: Ovale, dyptliggende, mørkebrune eller sorte med et livlig uttrykk.

Ører: Middels store, V-formede med svakt avrundede spisser. De skal bæres hengende fremover og tett inntil kinnene. Det skal være god bredde mellom ørene.

Munn: Små lepper. Sterk kjeve. Sterke og relativt store tenner. Saksebitt.

Nese: Neseparti skal være kileformet og kraftig. Neselengden skal være ca. 2/3 av avstanden fra stop til nakkeparti.

Hals: Middels lang og kraftig.

Kropp: Kompakt med kort rygg, rett overlinje, godt buede ribben.

Ben: Godt skråstilte skuldre, korte og rette forben. Parallelle bakben med muskuløse lår, velvinklet i kne og haseledd, lave haser.

Bevegelser: Parallelle lave bevegelser, med kraftig fraspark.

Poter: Runde med tykke tredeputer.

Hale: Skal ikke bæres ikke altfor høyt.

Pels: Hard, ru, rett og godt tilliggende, litt skjegg og markerte øyenbryn. Den skal være lengre og mer raggete på hals og skuldre, kort og slett på hodet og ørene, med unntak av bart/skjegg og øyenbryn. Overdreven trimming er ikke ønskelig.

Farve: Alle nyanser av rød, hvetefarget, black and-tan og gråmelert. Hvite tegninger og flekker er uønsket.

Skulderhøyde: Idealhøyden er 25 - 26 cm.

Kilde: WIKIPEDIA http://no.wikipedia.org/wiki/Norfolk_terrier
free web tracker